Landelijke Dag van Kinderburgemeesters

Landelijke Dag van Kinderburgemeesters

Het NGKb organiseert jaarlijks de Landelijke Dag van Kinderburgemeesters (LDvK). Alle Nederlandse kinderburgemeesters en hun gemeentelijke begeleiders komen die dag samen om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Voor zowel de kinderburgemeesters als de begeleiders worden debatten en workshops georganiseerd.

Download: Verzamelde uitkomsten van de LDvK 2022.

Op 19 maart 2022 vond de vijfde Landelijke Dag van Kinderburgemeesters plaats in Madurodam in Den Haag. Uit 60 gemeenten kwamen Kinderburgemeesters en hun begeleiders bij elkaar om workshops te volgen over samen spelen met kinderen met een handicap; over veilig naar school kunnen fietsen; over hoe je in jouw omgeving voor de aarde kunt zorgen, over gelijkwaardige kansen voor kinderen en over pesten. 

De kinderburgemeester van Madurodam en de burgemeester van Den Haag heetten iedereen van harte welkom. De voorzitter dan de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de directeur Democratie en Bestuur van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de directeur-generaal van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen hielden korte speeches.
>> https://www.destentor.nl/video/productie/zestig-kinderburgemeesters-smeden-plannen-in-modurodam-291570

Scroll naar boven