Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landelijke organisaties die bereikbaar zijn voor kinderen

Landelijke organisaties die bereikbaar zijn voor kinderen, luisteren naar kinderen en samen met kinderen aan de slag gaan waar dat nodig is.
Natuurlijk zijn er ook nog lokale organisaties bij jou in de buurt!!

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.

Het Samenspeelnetwerk is een netwerk bestaande uit 50 organisaties die zich inzetten om meer speelplekken te maken waar niemand wordt buitengesloten.

Wil je meer weten over pesten? Op Pestweb.nl vindt iedereen tussen de 8 en 18 jaar informatie over pesten op school. Je krijgt tips en adviezen om pesten tegen te gaan.

Stichting Muziekids biedt kinderen in ziekenhuizen muzikale afleiding zodat ze even hun pijn, verdriet en gemis van thuis kunnen vergeten en weer kind kunnen zijn in plaats van patiënt.

Burendag is de jaarlijkse feestdag in september waarop buren samen komen. Soms vieren ze gewoon een feestje. Maar vaak doen ze ook iets goeds voor de buurt. Ze leggen bijvoorbeeld een buurtmoestuin aan, of knutselen een buurtbankje in elkaar. Daarvoor kun je geld aanvragen bij het Oranje Fonds.

Madurodam heeft een samenleving voor ogen waarin mensen met elkaar verbonden zijn. Kinderen en jongeren spelen hierin een belangrijke rol.

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Hier kun je (financiële) hulp krijgen.

Dig It For You geeft les, voorlichting, advies, training over digitale vraagstukken, waaronder sociale media. DIFY werkt graag samen met diverse doelgroepen om het gesprek te bevorderen en (online) verhalen te delen.

Wil je meer weten over democratie: Prodemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Schrijf je klas in voor een bezoek aan politiek Den Haag bijvoorbeeld.

Scroll naar boven