Search
Close this search box.

Jorn nieuwe kinderburgemeester van Groningen

Op vrijdag 14 juli is Jorn verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘In Grunn wil je zijn, want daar is het ontzettend fijn!, wist hij de meeste stemmen binnen te halen. Burgemeester Koen Schuiling maakte dit vrijdagmiddag in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens zijn ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Ise.

• foto: van links naar rechts: Ise, burgemeester Koen Schuiling en Jorn

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie. Hij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ook krijgt hij de kans om zelf activiteiten te organiseren om zijn verkiezingsbelofte waar te maken.

Vorig jaar werd Fatoumata gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Finn. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen. 

Scroll naar boven