Werkboek van Kinder­burgemeesters

Werkboek van Kinder­burgemeesters

Het Werkboek van Kinderburgemeesters inspireert om op onderzoek uit te gaan, om mensen en dingen te bevragen, initiatieven en projecten op te zetten. Het motiveert contacten te leggen, advies te vragen, informatie in te winnen en in overleg te gaan.

Daarnaast biedt het een houvast voor de kinderburgemeester (en diens begeleider): het werkboek is een middel waarmee een kinderburgemeester snel en efficiënt overzicht krijgt van instanties, organisaties en partijen die kunnen adviseren en initiatieven kunnen ondersteunen. Een adresboek of ‘gouden gids’ die alle mogelijke steun op een laagdrempelige en uitnodigende manier in kaart brengt. De deelnemende instanties zijn direct bereikbaar voor de kinderburgemeesters. Zij leggen in dit boek uit hoe ze voor kinderen bereikbaar zijn en waarmee zij zouden kunnen helpen.

Ellen van Doorne
Overhandiging eerste uitgave van het Werkboek van Kinderburgemeesters door Ellen van Doorne, directeur Democratie en Bestuur bij het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan kinderburgemeester Lieke van Midden-Groningen.
Scroll naar boven